Home | Klantcasussen | ProRail

Klantcasus: ProRail

Efficiënter selectieproces treinverkeersleiders

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. De medewerkers zetten zich dag en nacht in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten aankomen. ProRail werft, selecteert en leidt continu treinverkeersleiders op. Jaarlijks zijn er een paar duizend sollicitanten voor deze functie.

Human Company ondersteunt ProRail bij dit proces door het inzetten van (voor)selectie-instrumenten, het optimaliseren van het logistieke proces en door het schrijven van opleidingsadviezen. Daarnaast geven wij inhoudelijk advies over de selectiestrategie. Door onze kennis over de context waarin de treinverkeersleider zijn of haar werk moet doen, sluiten onze adviezen goed aan bij de werkpraktijk. Het stelt ons in staat om gedegen advies te geven over de ontwikkelmogelijkheden van sollicitanten tijdens de opleiding.

Casus in cijfers:​
Meer dan 3000 assessments per jaar. Slaagkans in de opleiding voor treinverkeersleider met meer dan 30 % verhoogd.

"Human Company verdiept zich al jaren in de functie van verkeersleider bij ProRail. Dankzij hun selectieadviezen vergroten we samen het succes van onze opleidingen."

Jacqueline Ridder

Procesleider - Human Factors Verkeersleiding