Veelgestelde vragen


Voor het assessment

Nee, wanneer je een dag op assessment komt hoef je geen lunch mee te nemen.

Wanneer je voor een dagdeel assessment komt is er geen lunchpauze maar kun je wel onze (gezonde) tussendoortjes nuttigen. Tussen de testen door kun je koffie, thee en sap drinken.

  • Een geldig legitimatiebewijs

Daarnaast is het, indien voor jou van toepassing, belangrijk om het volgende mee te nemen:

  • Leesbril
  • Dyslexieverklaring

Het belangrijkste is dat je goed uitgerust naar het assessment komt. Zorg dus voor een goede nachtrust. Daarnaast kun je oefenen met capaciteitentesten onder de vraag: ‘Wat is een capaciteitentest?’

Bij een rollenspel ga je een praktijkopdracht uitvoeren. Voor het uitvoeren van deze praktijkopdracht krijg je een situatie waarop je je eerst kunt voorbereiden. Na je voorbereiding ga je de opdracht uitvoeren. Je hebt hiervoor contact met een acteur. De adviseur zal je tijdens het uitvoeren van deze opdracht observeren en beoordelen.

Met capaciteitentesten wordt bepaald of je capaciteiten aansluiten bij de eisen voor de functie waarop je solliciteert. Capaciteitentesten doen beroep op je verstandelijke vermogens, processen en vaardigheden. Capaciteitentesten zijn bijna altijd tijdsgebonden.

Wil je oefenen met verschillende capaciteitentesten?

Klik hier om te oefenen met Numeriek Redeneren

Klik hier om te oefenen met Figuurlijk Redeneren

Klik hier om te oefenen met Verbaal Redeneren

Klik hier om te oefenen met Exclusie – Figuren

Klik hier om te oefenen met Exclusie – Verbaal

Persoonlijkheidsvragenlijsten bestaan uit verschillende stellingen. Op elke stelling geef je antwoord in hoeverre de stelling op jou van toepassing is. Een persoonlijkheidsvragenlijst kan bijvoorbeeld je persoonlijkheidskenmerken of werkstijl in kaart brengen.

Een assessment kan bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijkheidsvragenlijsten
  • Capaciteitentesten
  • Interview
  • Rollenspel

Welke onderdelen je gaat maken is afhankelijk van de functie waarvoor je komt en de afspraken die zijn gemaakt met je (potentiële) opdrachtgever.

Om een goede indruk te krijgen van wat je kunt verwachten op een assessmentdag kun je onderstaand filmpje bekijken. In het filmpje komen de verschillende onderdelen van het assessment aan bod.
Jouw (potentiële) opdrachtgever heeft ons gevraagd je uit te nodigen voor een assessment. De reden waarom je (potentiële) opdrachtgever een assessment inzet kan verschillend zijn:

  • Selectieassessment: Je (potentiële) opdrachtgever wil weten of jij geschikt bent voor de functie waarop je solliciteert.
  • Ontwikkelassessment: Je (potentiële) wil je sterke- en ontwikkelpunten voor een functie in kaart brengen.
  • Diagnostisch: Je bent uitgevallen op je werk. Je opdrachtgever of een re-integratiebureau kiest voor een diagnostisch onderzoek als onderdeel van je re-integratietraject.


Na het assessment

Ben je niet tevreden over onze dienstverlening dan kun je hierover een klacht indienen. Meer info over het indienen van een klacht lees je hier.

Wanneer je je rapportage hebt ontvangen en het niet eens bent met de inhoud van het rapport dan kun je dit bespreken met de adviseur. Word je het niet eens met de adviseur dan kun je gebruik maken van een bezwaarprocedure. Meer over onze bezwaarprocedure lees je hier. In het uiterste geval kun je je rapportage ook blokkeren.

Je (potentiële) opdrachtgever krijgt je rapportage alleen als jij daarvoor ook toestemming hebt gegeven. Wanneer je jouw rapportage ontvangen hebt kun je de inhoud daarvan doornemen. Wanneer je akkoord bent dat het doorgestuurd wordt aan je (potentiële) opdrachtgever laat je dit weten aan de adviseur.

Je rapportage ontvang je uiterlijk binnen vijf werkdagen.


Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via de contact knop rechtsonder.×

Make an appointment and we’ll contact you.

×

Hallo!

Klik hieronder om direct een vraag te stellen of stuur een e-mail naar assessments@humancompany.nl.

× Vragen?