Home | Schoolleidersassessment

Schoolleidersassessment

Wil je snel toegang tot het Schoolleidersregister PO? Met een positief doorlopen geaccrediteerd Schoolleidersassessment van Human Company voldoe je binnen 1 dag aan de basiskwalificaties voor registratie. Daarnaast brengen wij graag meteen in kaart welke ontwikkelrichtingen het beste bij je passen.

SchoolleidersassessmentSRPO-registratie
Per 1 januari 2018 moeten (Adjunct) Schoolleiders zich verplicht laten registreren in het Schoolleidersregister Primair Onderwijs (SRPO). De schoolleider moet dan aantonen aan de vijf basiskwalificaties van de beroepsstandaard voor schoolleiders in het PO te voldoen. Ons geaccrediteerd assessment heeft daarom in eerste instantie een toetsend/beoordelend karakter. Middels een assessment, waarbij persoonlijk contact en een voor de deelnemer relevante en vertrouwde onderwijssetting geboden wordt, beoordelen we of de deelnemer aan de certificering eis voldoet. Een snelle maar gedegen en betrouwbare manier.

Inhoud Assessment
Bij dit toetsend assessment worden meerdere instrumenten gehanteerd en wordt de deelnemer vanuit meerdere perspectieven en door meerdere personen onderzocht en beoordeeld. Wij onderzoeken kennis, gedrag en vaardigheden. Ook de directe werkomgeving wordt betrokken middels een 360 graden feedback vragenlijst.

De vijf basiscompetenties van de beroepsstandaard voor Schoolleider PO zijn Visiegericht werken, Ontwikkelen van mensen, Ontwikkelen van de organisatie, Leidinggeven aan de kwaliteit van het onderwijs en Investeren in goede relaties met de omgeving.
Mocht je op een of meerdere basiscompetenties onvoldoende worden beoordeeld dan geven wij middels ontwikkelpunten en –tips aan met welke zaken je aan de slag kan gaan. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een verkort her-assessment te doen (op onderdelen) om zo alsnog voor registratie in aanmerking te komen.

Investering
De tijdsinvestering bestaat uit 2 uur voor de vooraf te maken thuistests en 1 dag van 9.30 uur tot 17.00 uur op locatie. Het assessment kan plaatsvinden in Amersfoort of Rotterdam. Voor een lunch tijdens de assessmentdag wordt gezorgd.

Het tarief voor een schoolleidersassessment inclusief certificaat waarmee je je kunt laten registeren in het SRPO als Register (adjunct) directeur (RDO of RADO) is:
Schoolleidersassessment per deelnemer: €1.962,-
(optioneel) op locatie per deelnemer: €150,-
(optioneel) ontwikkelgesprek per uur : €175,-

Voorbereiding
Voorafgaand heb je de mogelijkheid kennis te maken met de assessment psycholoog in een (telefonisch) intakegesprek. We bespreken dan je situatie, doelstellingen en wensen door. Heb je als deelnemer specifieke vragen of wensen dan kun je die altijd aan ons doorgeven. Ook een gesprek met de betrokken leidinggevende is mogelijk.

Vanaf het eerste contact verzorgen wij de gehele organisatie voor de deelnemer.

Rapportage en Certificaat voor registratie
De rapportage volgt binnen vijf werkdagen na het assessment. Pas na akkoord van de deelnemer wordt het rapport doorgestuurd aan de opdrachtgever. Wanneer alle vijf de basiscompetenties met een voldoende zijn beoordeeld ontvangt de deelnemer een certificaat waarmee men zich kan laten (her)registreren in het SRPO als Register (adjunct-)directeur (RDO of RADO).

Optioneel Ontwikkelgesprek
Wij gaan op basis van de rapportage graag nader het gesprek met jou als deelnemer aan, al dan niet samen met de leidinggevende en/of de P&O verantwoordelijke in de betrokken organisatie. We bespreken dan de resultaten en diepen ontwikkeladviezen uit. Deze zijn te gebruiken voor het persoonlijk ontwikkelplan (POP) en waarmee men verder concreet vormgeeft aan ieders professionele ontwikkeling.

Waarom Human Company
Met een 15-tal adviseurs , allen Psycholoog NIP, op 2 locaties zijn wij altijd in de buurt. Wij zijn een middelgrote partij in Nederland. Klein genoeg om persoonlijk te zijn. Iets wat wij heel belangrijk vinden. En groot en ervaren genoeg om u professioneel in uw onderwijs werkveld uit te dagen.

Wij voeren al jarenlang zowel selectie- als ontwikkelassessments uit voor de functies van (adjunct) schooldirecteur, bestuurder en onderwijzend personeel in het PO, MBO en HBO.
Buiten de onderwijswereld voelen wij ons thuis in de branches Gezondheidszorg, Transport en logistiek, Overheid en Toezicht en Handhaving.

Geïnteresseerd in assessments of keuringen binnen jouw organisatie?

Laat vrijblijvend je contactgegevens achter om de mogelijkheden te bespreken. Wij nemen dan z.s.m. telefonisch contact met je op.