Oog voor blinde vlekken?

 


Bedienen van bruggen: competentieprofiel en testen


Op donderdag 6 april a.s. stelt Platform WOW de samenwerking tussen beheerders van water en vaarwegen centraal. Zowel de bijeenkomst als de wachtlijst zitten reeds vol. 

Het afgelopen jaar hebben beheerders grote stappen gezet om bediening van bruggen veiliger te maken. Belangrijke thema’s zijn opgepakt, zoals voorlichtingscampagnes voor weggebruikers, scenariotrainingen voor brugoperators en integrale veiligheidsanalyses van de bruggen. Maar blinde vlekken zijn er ook nog steeds. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de competentie-eisen voor brugoperators? Hoe gaan we verder met de cameraopstellingen? En hoe zorgen we ervoor dat we leren van onze fouten?

Tijdens het plenaire programma komen Hans Kos van Gemeente Zaanstad en Henk Groen van Human Company aan het woord. Gemeente Zaanstad laat sinds kort de competenties van brugoperators testen door Human Company. Het uitgangspunt hierbij is dat een betere match tussen de competenties van de operator en de taken die van hem gevraagd worden, een belangrijke bijdrage levert aan de veiligheid. Maar wie, wat en hoe wordt er precies getest? Wat voor waarde heeft de testuitslag? En wat kunnen we hier vervolgens mee? Hierover gaan Hans en Henk graag met u in discussie.

×

Make an appointment and we’ll contact you.

×

Hallo!

Klik hieronder om direct een vraag te stellen of stuur een e-mail naar assessments@humancompany.nl.

× Neem contact met ons op