Veiligheidskeuring, zekerheid in kritische functies

Human Company is dé specialist op het gebied van veiligheidskeuringen, bedrijfspsychologisch onderzoek voor functies waar veiligheid of emotionele weerbaarheid op de werkvloer essentieel is.

In veiligheidskritische functies is het essentieel dat medewerkers snel en adequaat reageren om onveilige situaties te voorkomen. Denk aan buschauffeurs, machinisten, tram- en metrobestuurders, maar ook aan en treindienstleiders en operators vaarwegen. Een veiligheidskeuring of -onderzoek meet in hoeverre een medewerker voldoet aan de (wettelijk) gestelde eisen om veiligheidsbewust te handelen in de praktijk.
Wij brengen in kaart of iemand over de gewenste capaciteiten en kwaliteiten beschikt om veiligheidsrisico’s te minimaliseren en duurzaam inzetbaar te blijven. Een veiligheidsonderzoek of (wettelijke) veiligheidskeuring kan aangevraagd worden als aanstellingskeuring, 0-meting of periodieke keuring.


Vergroten duurzame inzetbaarheid

Inzet van psychologisch onderzoek biedt tevens uitkomst ter voorkoming van uitval van medewerkers. Preventief door de mentale belastbaarheid van een medewerker in kaart te brengen en advies te geven over wat nodig is om duurzaam inzetbaar te blijven. Maar ook bij verzuim of gemaakte werkfouten biedt Human Company uitkomst. Een diagnostisch competentieonderzoek geeft helderheid over het risico van de kans op herhaling en brengt duidelijkheid over re-integratiemogelijkheden.


Dit onderzoek ‘Veiligheidskeuring en preventie’ kan bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Persoonlijkheidsvragenlijsten
 • Intellectuele capaciteiten- en vaardigheidstesten
 • Sensomotorische testen gericht op reactievermogen, concentratievermogen en selectieve aandacht
 • Een interview met een psychologisch adviseur
 • Een rollenspel

De voordelen van een veiligheidskeuring op een rij:

 • Met onze veiligheidskeuring waarborg jij psychologische veiligheidsgeschiktheid van je medewerkers en ontvang je een overzichtelijke keuringsuitslag met een duidelijk advies.
 • Door preventief de mentale belastbaarheid van een medewerker in kaart te brengen toon je goed werkgeverschap, voorkom je uitval en zet je in op duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
 • Je ontvangt een helder rapport met handvatten om veiligheids- of afbreukrisico’s te minimaliseren.

Waarom kiezen voor een assessment van Human Company?

Specialist

Human Company is dé specialist op het gebied van bedrijfspsychologisch onderzoek voor functies waar veiligheid of emotionele weerbaarheid op de werkvloer essentieel is.

Wettelijke veiligheidskeuringen

Human Company heeft 70 jaar ervaring in assessments waarbij veilig werken essentieel is. Human Company is wettelijk bevoegd tot het uitvoeren van keuringen voor veiligheidsfuncties vallend onder het ministerie van ILenT, RailAlert en Wet Lokaal Spoor. Wij hebben met veel vervoersbedrijven overeenkomsten voor het uitvoeren van veiligheidskeuringen. Zie hier ons keuringsreglement.

Kwaliteit

De adviezen van Human Company hebben een hoge betrouwbaarheid en voorspellende waarde door onze sterke wetenschappelijke basis en het gebruik van specifieke normgroepen die we in ons 70 jaar bestaan hebben verzameld.

Deskundige en ervaren adviseurs

Onze adviseurs zijn geregistreerd bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Dit betekent onder meer dat er strikt vertrouwelijk wordt omgegaan met de gegevens van kandidaten.

Een persoonlijke benadering

Wij luisteren naar jouw wensen en denken graag met je mee.

Flexibel in afname locatie

Wij hebben locaties in Amersfoort en Rotterdam. Maar indien gewenst komen wij graag naar een locatie bij jou in de buurt.Vragen?

Vragen over het het veiligheidsonderzoek of diagnostisch competentieonderzoek van Human Company?
Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  ×

  Make an appointment and we’ll contact you.

  ×

  Hallo!

  Klik hieronder om direct een vraag te stellen of stuur een e-mail naar assessments@humancompany.nl.

  × Vragen?